Kamen želja 1 epizoda

Epizoda počinje sa Mustafom koji se igra na plaži sa svojom kćerkom Džemre dok ih njegova žena Džanan posmatra. Džemre želi da posjeti Kamen želja kako bi joj se želja ostvarila. Saznajemo da je Džanan teško bolesna, a da nemaju novca za operaciju.

Mustafa radi u fabrici i žive vrlo skromno. Takođe saznajemo da je stanje u državi vrlo teško jer je u toku revolucija i sve je neizvjesno. Mustafa odlučuje da spasi svoju ženu te odluči svom šefu tražiti novac. Međutim, u toku je štrajk ispred fabrike.

On ipak stigne do šefa koji odbija i da ga sasluša i pomogne.Mustafa ga moli, očajan je. Šef Jakup nema niti malo empatije i grub je prema njemu. Mustafa ga gurne da bi uzeo novac, ali Jakup pada i krvari.

Mustafa bježi sa novcem i dolazi kući da bi saznao da mu je žena mrtva. Policija dolazi i odvede ga, a mala Džemre sve to gleda i smrt majke i hapšenje oca. Ostaje sama na svijetu.
Figen je zaposlena u bogatoj porodici koja odluči usvojiti Džemre.

Vjerena je za Kenana i majka je pritišće da se uda što prije. U toj porodici živi dječak Sinan koji je bolestan i najviše žele Džemre da bi on imao drugaricu. Figen je jako emotivna i brzo se Džemre i ona povežu.Figen odlazi Mustafi u posjetu i kaže mu da je njegova kćerka dobro.

On je uhvati za ruke i govori da ili će ga objesiti ili će ostati u zatvoru do kraja života. Moli je da brine o njegovoj kćerki. U zatvoru ga tuku i muče, a policija ga sprovede do mjesta za vješanje.