Oproštajno pismo 1 epizoda

Alanur (Nurgül Yeşilçay) i Ziya (Selim Bayraktar) prekinuli su prije mnogo godina zbog oproštajnog pisma. Zbog svojih porodica protiv ove ljubavi, nenamjerno su se razdvojili i započeli druge živote. Susreću se godinama kasnije, nakon što se njihova djeca zaljube jedno u drugo. Seher, koja je bila povod za ovo pismo, pokušava spriječiti svog sina da oženi Alanurinu kćerku. Mehmet, učenik njegove majke Seher; On je najstariji Zijin sin, kojeg planira da napusti posao u budućnosti.

Zaljubljenica u ples, puna života Aslı; Alanurova 19-godišnja kćerkaa, koja je na posljednjoj godini francuske srednje škole, pažljivo planira svaki korak svoje budućnosti. Godinama kasnije, Alanur i Zijini putevi se ponovo ukrštaju sa ljubavlju Aslija i Mehmeta. Sve što je ostalo nedovršeno, ovaj put stvara prepreku Asli i Mehmetovoj ljubavi.

Dok je Alanur pokušava držati podalje od Mehmeta kako bi zaštitila svoju kćer učeći iz vlastitih iskustava, hoće li Seher od Aslija podnijeti bol zbog ljubomore koju je godinama držala u sebi? Hoće li Zija biti posmatrač ove situacije čak i ako mu bude žao svog sina koji živi svoju sudbinu? Hoće li Aslı i Mehmet moći svakoga da izazovu i savladaju sve prepreke i snagom svoje ljubavi zaliječe rane prošlosti? Ili će i oni podijeliti sudbinu Zije i Alanura prije mnogo godina?