Organizacija 63 epizoda

Saznavši da će doći do atentata iz podataka preuzetih sa Frederickovog kompjutera, članovi tima pokušavaju da razotkriju plan atentata. Sa pomiješanim osjećajima o Celinenom pucanju, Hartley se nalazi usred sukoba s Helen.Efkar i Korkut su uhvaćeni od strane neočekivane osobe dok odlaze da zaštite Sacidea. Ömer kreće po ubojicu koji će izvršiti atentat. Na kraju ovog puta izaći će strijelac do kojeg će doći, neko koga nikada nije očekivao.

Dok Hartleyeva čeljust poremeti sve ravnoteže; Tim nije svjestan da je doveden u ćorsokak. Konačno su počele operacije deportacije. Hoće li se Zehra i Ömer otvoreno suočiti s prošlošću u ovoj epizodi? Nadamo se da ce Omer, Zehra, i ostatak tima će savladati izazove, ispuniti ciljeve svoje misije i vratiti se kuci. Kuća u kojoj su Zehra i Omer eksplodira, nadamo se da se njima ništa neće dogoditi.

Uprkos uspješnom završetku operacije organizacije, Ömer i Zehra nisu mogli odahnuti zbog neprijatelja koji su ih pratili. Saznavši da je Frederick u rukama turske obavještajne službe, Hartley mobilizira svu svoju snagu da zadrži tim podalje od Sjevernog Iraka.Za Efkara, koji pokušava polako doći do svog neprijatelja, vrijeme je da djeluje. Dok Space i Gürcan rade na novom planu izlaska; Napori Ömera i Zehre da se izvuku iz pritiska pod kojim su na terenu dovešće ih na opasan put.