Šerbet od brusnice 13 epizoda

Nakon sramote u restoranu, Kıvılcım se dugo nije mogla oporaviti, te je vrlo bolno saznala činjenicu da Ömer nije razveden. Nakon velike konfrontacije između njih dvoje, Kıvılcım jasno daje do znanja da se više nikada ne želi sastati s Ömerom.

Abdulah, koji mu je pritekao u pomoć nakon Alevove nesreće, ponovo se ukrstio. Ovo zbližavanje će trajati neko vrijeme jer će zajedno djelovati kako bi pomogli porodici djeteta koje je doživjelo nesreću. Odnos između Pembe i Nurseme, koja je oštro reagovala na Nursemin susret sa Umutom, veoma je napet.

Pembe sama ide na rješenje kako bi prekinula prijateljstvo dvojca. Počinje da postaje jasno da će Nilayina ljubav prema brodovima dovesti nju i njenog muža u tešku situaciju. Stol Zekeriya, koji će Pembe usput postaviti za svoje unuke, okupiće dvije porodice, a Alev, koja nema razumijevanja za ovakve događaje, ponovo će zategnuti atmosferu svojim nepromišljenim postupcima.

Dok odnos Doge i Fatiha ide dobro, oni će doći u veliku slijepu ulicu kada kažu dječja soba i tapete. Doga donosi veliku odluku, vjerujući da više nije moguće održati ovaj odnos.

Razlog zašto je Nursema hladna je to što odrasta u takvoj porodici, što je stalno sputana, što su muškarci privilegovani u porodici i što je izložena pritiscima.Fatih pita Dogu da li ce se tako zavrsiti njihova ljubav?Fatih treba da nauči da ljubav zahtijeva stav.

Kada je Pembe rekla Nursemi da ne izgledam kao Kıvılcım Hanım, Nursema je rekla Pembe vrlo dobro: “Poznajemo je jako dobro, mama, ne brini.”