Vodomar 60 epizoda

Ferit je očajan kada ugleda Pelin, kaze joj kako joj se zahvaljuje samo na jednoj stvari a to je da su se on i Seyran upoznali zahvaljujući njoj te joj dodaje kako više ne želi da mu se pojavi pred očima slučajno. Pelin ostaje plačući onako očajna.Nakon toga Ferit odlazi kod Seyran i drži je za ruku te je ljubi a ona mu kaze da se boji i da ne želi živjeti dalje život pod strahom, nesigurnošću, i nesretna, a dok je on pored nje, njoj je nemoguće drugačije živjeti te mu jasno daje do znanja da ne mogu biti zajedno.

Seyran ostaje ponovo sama a Ferit odlazi do snahe i pita je kako to oni nista ne uspijevaju, kako uvijek odustaju, šta im se to dešava.Orhun pita kako čovjek misleći na svog oca Halisa, od kako mu je rekao da će večeras biti kod kuće, više nikada nije došao njemu u posjetu?Seyran govori Suni da će sve učiniti da Orhuna vrati kući, ako treba da se razvede, razvest će se, učinit će sve samo da Orhuna izbavi iz zatvora.

Suna je gleda začuđeno.Akinov djed prijeti Seyran govoreći joj da je pogriješila jer je ostavila njegovog nećaka te da će zbog toga platiti večeras Orhun. Suna se sastaje sa Feritom i kaze mu kako je Seyran odlučna da bude sa Akinom i ima druge snove a on nije više u njenim planovima.