Zakletva 582 epizoda

Oya pita Emira da li će i Gulperi prisustvovati vjenčanju. Ona mu govori da ljudi u Erzurmu znaju da ima suprugu. Emir kaže da ne vjeruje da bi ona išla. Sa druge strane, Narin muči poruka koju je pročitala uz košulju koju je Kemal dobio od Meltem.

Gulperi pristaje da ide na vjenčanje, nakon što joj Oya objasni koliko bi im to značilo. Yigit je pita da li je nekada letjela avionom, objašnjava joj da se ne boji i da će je on držati za ruku.

Džavidan je ipak uznemirena, jer će na svadbi ići lažna Emirova supruga. Osjeća se kao prevarant što laže. Džavidan zove Tulay i insistira da ona sa njima krene, misleći da je jedino ona pogodna da bude uz Emira.

Gulperi govori Emiru da neće ići sa njim (prisjeća se Džavidinih riječi) i daje obrazloženja da je ujak Hasan malo bolestan. Narin je ljubomorna, a Kemalu to pomalo i prija.

Narin odlazi kod Melte, pokazuje joj cjeduljicu, kaže joj da je to muči, ne misli da ona ima loše namjere, samo ta poruka može dovesti do nesporazuma. Emir je povrijedjen na putu ka Gulperi. On odlazi kod nje ranjen. Gulperi je šokirana.

error: Zabranjeno kopiranje !!