Zakletva 586 epizoda

Emir govori Tulay da mora da ide sama u Ankaru, jer on ide u Mardin kako bi odveo Tulay. Emir donosi karte Gulperi. Ona mu govori da se već spakovala. Emir je pita da li je zbog nečega uznemirena.

Gulperi mu vraća svadbenu burmu i kaže da ne bi trebao da ostane kod nje. Emir joj kaže da treba da bude kod nje, biće prikladnije. Narin govori majci da nije razgovarala sa Kemalom, jer je bio zajedno sa Meltem u hotelu.

Munever joj objašnjava da ne tumači pogrešno stvari, možda su razgovarali o poslu. Narin joj kaže da su Meltenine namjere jasne.

Gulperi sanja kako joj ujak govori da ga taj dječak ne poznaje, a izgleda ni njegova nećaka. On joj podsjeća da ju je upozorio da je Emirov život u njenim rukama. Gulperi se budi i uznemirena je.

Džavidan je nestrpljiva, želi da ne zakasne na avion. Gulperi kaže da ona ne odlazi. Džavidan je uplašena. Emir želi da razgovara sa Gulperi. Ona mu kaže da se boji ujaka, ovdje je zaštićena, a u Mardinu on može da učini svašta.

Oya pokuša da ubedi Džavidan da najvjerovatnije postoji razlog zbog čega je Gulperi odustala od odlaska. Emir govori Gulperi da je niko neće forsirati da radi nešto preko svoje volje.

Gulper kaže da će sada otići u sobu. Džavidan je uznemirena i kaže da ne može ponovo da prolazi kroz isto. Džavidan govori sinu da će ona razgovarati sa Gulperi.

Emir kaže da je njegova odluka finalna, Gulperi je već dio njihovog života i ostaće tako dok ona tako bude željela.

Munever savjetuje kćerku da bude uz svog supruga, jer je ta žena ( Meltem ) zaista opasna. Narin profesionalno sakrije svoju ljubomoru i vraća Kemala kući.

error: Zabranjeno kopiranje !!