Zakletva 587 epizoda

Kasim dolazi kod Emira u kuću. Gulperi je uznemirena, ali je Džavidan vješto prikriva.Meltem traži od svog saučesnika da zapali njenu kuću u kojoj su ona i Mert.

Mert se nalazi sa Badeom, kaže da neće da studira, radiće, popravljaće računare sa njim. Bade mu kaže da treba da studira, pomoći će mu oko toga sestra i doktorica Narin.

Dok svi u kući pokušavaju da ubijede Kasima da je taj brak pravi, Kasim želi da nasamo razgovara sa Gulperi. Izvodi je napolje i pita je zbog čega svi glume. Ona mu se kune da je brak pravi.

Kasim kaže da će Yigit poći sa njim u šetnju. Gulperi kaže da će ona poći. Nakim, koga je Meltem zvala da podmetne požr u njenoj kući, želi osvetu što ga je ranije poslala u zatvor i čini mu se da je ovo prava prilika.

Emir saznaje od Yigita da je Kasim odveo Gulperi. Gulperi moli Kasima da ne povrijedi Emira, kaže joj da ubije nju i da prestane sa tom torturom.

Ona ga moli da poslje nje, ne naudi njima i počinje da čita Kur’an. Emir dolazi i staje ispred Gulperi, kaže mu da će u tom slučaju prvo ubiti njega.

Kasim zaključuje da mu je Gulperi kažna kada rizikuje svoj život zbog nje. Kemal i Narin saznaju za požar i odlaze u bolnicu. Mert je dobro, ali Meltem ima problem sa plućima.

Mert kaže da ga je spasila i da zbog toga nije dobro, pita Narin da je spasi. Narin mu obećava da hoće. Ujak kasnije dolazi i kaže da je u šumi shvatio da je taj brak stvaran.

Kaže da se nada da će sljedeći put kada dodje tu biti i beba. Gulperi kaže da kada joj ode ujak, ona će otići, kaže Emiru da želi da on nastavi svoj život koji je imao prije, sa Tulay.

Narin operiše Meltem i ona se osjeća dobro. Narin joj ponudi da bude sa Mertom u njihovoj kući, dok ne nadje sebi novu. Kasim dolazi.

Emir i Gulperi dolaze da ga pozdrave, misle da odlazi. Kasim kaže da on ne razumije njihove brakove, riješio je da ostane dok ne vidi unuka.