Zakletva 589 epizoda

Munever se ne dopada što je Narin prihvatila Meltem u svojoj kući. Narin joj objašnjava da sada ne može misliti na sebe, misli na Merta, na taj način će se on zbližiti sa sestrom. Za to vrijeme, Meltem smatra da njen plan ide kako je zamislila.

Yigit govori ocu da je vila otišla. Melek potvrdi, kaže da je spakovala svoje stvari i ostavila prsten. Emir odlazi da traži Gulperi. Za to vrijeme Yigit je skrhan što je Gulperi otišla, a ukućani pokušavaju da ga oraspolože.

Tulay je ubijedjena da su njene riječi vile efektivne i da je čak Emir i pronadje, da se ona neće vratiti. Emir nalazi Gulperi u šumi. Pita je da se vrati. Pita je kako je otišla bez da ikome kaže, objašnjava joj u kakvom je Yigit stanj

Gulperi mu kaže da će radije umrijeti, ali sa njim neće poći. Ona mu kaže da je svjesna da mu je uništila život. Emir joj objašnjava da ništa od toga nije njena krivica. Objašnjava joj da je i prije u životu imao uspone i padove.

Govori joj koliko znači Yigitu. Džavidan zove Emira i govori mu da Yigit ima temperaturu. Gulperi se zbog Yigita vraća u konak. Mert otvoreno pita Meltem da li je ona podmetnula požar.

Yigit uz Gulperi ozdrvi. Ukućani se boje da kada Gulperi ode, budu imali problema sa Yigitom. Emir im kaže da ona neće otići dok Yigit ne ozdravi i dok ne prihvati njen odlazak.

error: Zabranjeno kopiranje !!