Zakletva 673 epizoda

Gulperi silazi u dnevnu sobu. Tu Džavidan još jednom kaže da ne može da se rastane od nje, jer se osoba mnogo navikne na dobre ljude. Gulperi kaže da je na nagovor Emira i Jigita odlučila da ostane. Džavidan i Melik su srectne. Emir vozi do kuće u kojoj je Ismail.

On provaljuje, pretražuje sobe, ali tamo nalazi samo Savasa, koji je došao sa istom svrhom – da uhvati Ismaila. Međutim, razbojnika nema kod kuće. Muškarci se rastaju. Gulperi će razmotriti sve loše riječi koje je danas čula i odlučuju da ipak napusti Emirovu kuću.

Jigit, prateći Emirov tajni plan, traži od Gulperija ogrlicu koju dobija. O tome telefonom obavještava oca. Masal se sastaje sa razbojnikom koji je ucjenjuje. Ovaj drugi od nje zahtijeva nešto što Masal odbija da uradi. Razgovori dobijaju opasan obrt. Sasvim nepoznati dječak dolazi u pomoć Masal i obračunava se sa razbojnikom.

U međuvremenu, Mert je pronašao broj Eceine majke. Narin ju je pozvala i dogovorile su sastanak. Još jednom se vozi do njene kuće. Tu je pronalazi Kemal koji ju je pratio i pita šta radi tu. Narin ne odgovara ništa.

Gulperi se spakovala, uzela svoj voljeni cvijet i još jednom se oprostila od porodice Tarhun, zahvalivši im se za sve dobro što je kod njih doživjela. Da li će Gulperi otići?