Prava zena

Prava zena 38 epizoda

Ruža smišlja kako poništiti zaruke, no Franjo je preduhitri pozvavši svećenika u Nikolin stan kako bi krenuli na zaručnički tečaj! I dok je Franjo sretan što je otac Viktor uspio pronaći vrijeme da ih poduči i pripremi za sklapanje sakramenta ženidbe, Ruži je to Viktorovo predavanje već na samom početku – dosadno! Mladi svećenik Viktor joj je uštogljen, ali je Franjo uvjerava da njemu vjenčanje u crkvi puno znači. Prvi zadatak je pisanje zavjeta – što očekuju jedno od drugog, i što namjeravaju dati. Ruži nikako ne dolazi inspiracija, pa prisluškuje Franju dok sastavlja svoje zavjete kako bi malo prepravila njegove misli pod svoje.

Dok Franjo obigrava oko Ruže i udovoljava joj, Ružu uzruja Dragičin poziv! Nikola dolazi u posjetu Vedranu i Nataši. Vedran mu se strašno razveseli. Još ga više oduševi poklon koji mu je Nikola donio – veliki zmaj. Sve troje odluče otići u park pustiti zmaja. Međutim, u trenutku nepažnje, kad se umalo Nataša i Nikola poljube, Vedran nestane. Nataša je izvan sebe, a Nikola se osjeća krivim jer je upravo on dopustio Vedranu da sam ode dalje od njih. Nakon katastrofalnog intervjua, Maja se odluči požaliti majci. Priznaje joj da je pogriješila što je vjerovala da će objavom u jednim novinama njezine polu gole fotografije biti prošlost, te Aleksandri ispričala da su novinari bili nametljivi tijekom intervjua. Zbog toga je ured intervjua odbila surađivati, a to joj se može obiti o glavu… Maja i Aleksandra napokon mogu otvoreno razgovarati. Provode dan skupa i prvi put razgovaraju kao dvije odrasle žene. Međutim, Maji raspoloženje brzo splasne jer na povratku u Ružičnjak ugleda Mišu u bliskom odnosu s Ivom. Umjesto da reagira, samo produži dalje. Miši to nije drago, a ni Barbari nije drago što Mišo posvećuje previše pažnje Ivi. Kako je Patricijin odlazak iz Aljošine kuće bio prekinut pojavljivanjem bolesnog Zokija na pragu, Patricija i Aljoša su dovedeni u situaciju da se brinu o njemu.

Zoki se budi na kauču u iznajmljenom Patricijinom stanu. Ne želi se vratiti natrag u bolnicu, bez obzira na loše zdravstveno stanje. Uvjeren je da će ga ubiti ako ostane u bolnici… Iako ljuta, Patricija odluči pomoći Zokiju dok ne nađe drugi dom. Čak mu i Aljoša pomaže pridignuti se, a Patricija mu je zahvalna na tome. Međutim, Aljoša je potpuno distanciran i daje Patriciji do znanja da bi bilo kome na ulici pomogao.

To Top
error: Zabranjeno kopiranje !!