Jedan od nas 2 epizoda

Adam zaprosi Havuu, ali čak i ako Havino srce želi, njene usne će reći “NE” zbog njenog oca, Hacı Hünkara, jer Adam nije ni Turčin ni Musliman. Čak i ako je čovjek voljan promijeniti vjeru zbog svoje ljubavi, Havvin otac, Hacı Hünkar, njegove sestre i supruge učinit će sve da se to ne dogodi.

Hünkar-ovi budući planovi uopće ne uključuju pronalaženje budućeg mladoženja za Havu. Kad Have zamrači oči i suoči se s ocem te mu kaže da se zaljubila u Irca, dogodilo joj se ono čega se bojala. Dvoje ljubavnika na sve načine pokušavaju da nateraju svoju porodicu da prihvati njihovu ljubav.

Adamova porodica je takođe neporeciv front u ratu između dvoje ljubavnika. Hava i Adam će jednog dana otvoriti oči koje su bile slijepe za njihovu ljubav i uši koje su bile gluhe. Iako su Hava i Adam pripremili svoju ceremoniju vjenčanja, i trebali da izgovore sudbonosno “DA” to pokuša spriječiti Havin otac koji se u sred ceremonije pojavi uzimajući Havu za ruku i govoreći joj da krene za njim. On udara Adamu šamar pred svima.

Dok su se napravile velike gužve i haos u sred crkve, Adam ne može više da sluša niti gleda šta rade Havina i njegova porodica, on na sav glas poviče da je on od sada musliman te da svi prestanu i pristanu napokon na njihov brak.

error: Zabranjeno kopiranje !!