Vrijeme ljubavi 13 epizoda

Delfina prekori Terezu jer žali što Maria Vitória i kći nisu došle. Sestra Imaculada zahtijeva da José Augusto prekine potragu za Marianom. José Augusto je bijesan na časnu sestru i kaže joj da će pronaći svoju unuku. Delfina sluša njihov razgovor. Maria Vitória piše ocu iz Rio de Janeira. Emília ispituje Inácija o njegovim osjećajima prema Lucindi, a ona sve prisluškuje. Eunice daje dar Celeste Hermíniji, a ona se raznježi.

Madame Lucerne kaže Natáliji i Felíciji da će naplatiti Helenin dug. Lucinda i Inácio se poljube, a Emília ih vidi. Teodoro pokazuje fotografiju djeteta koje su posvojili prijatelji u Portugalu. Alzira na djetetu prepoznaje madež svoje obitelji. Heleni je madež Marije Vitórije smiješan. Felícia i Natália posjete Helenu i Mariju Vitóriju. Arthur uspije privući Celininu pozornost. Vicente i Maria Vitória se susretnu. Vicente pomaže Mariji Vitóriji.

Teodoro zamoli madame Lucerne da mu javi ako sazna gdje je Maria Vitória. Inácio zamoli Lucindu da posjeti trgovinu i pokuša saznati vijesti o Mariji Vitóriji. Justino se veseli zbog ideje o glazbenom duetu s Ináciom. Emília se sukobi s Lucindom oko Inácija. Maria Vitória ponovno susreće Vicentea i upozna Carolinu. Moniz posjeti g. Joséa Augusta, ali ne mogu razgovarati nasamo. Fernão se naljuti na oca jer nije izvršio pritisak na Joséa Augusta kako bi se on oženio Terezom.